Wat ik doe

De Dorn therapie komt uit Duitsland, Dieter Dorn is de "ontdekker" van de Dorn therapie.

In tegenstelling tot “kraken” is de Dornmethode een milde therapie. Met de duimen wordt op een voorzichtige manier de wervels op hun plekje terug geplaatst. Tegelijk wordt het bindweefsel tussen de wervels losgemaakt, waardoor de doorbloeding beter wordt. Daardoor voelen mensen zich beter en worden klachten voorkomen.


De basis van de Dornmethode is altijd de correctie van het beenlengteverschil.
Bijna iedereen heeft een beenlengteverschil. De benen zijn normaliter even lang, daar waar het been langer lijkt, is er meer ruimte in het heupgewricht. Uitzondering kan een operatie zijn of geboorteproblemen. De benen zijn de steunpilaren van ons bekken. Als deze pilaren ongelijk lang zijn, staat ook het bekken scheef - bekkenscheefstand.Dit bericht wordt gesponsord door onze partners Wigs
Dit veelvoorkomende probleem moet worden verholpen, omdat het anders voor veel problemen gaat zorgen. Het leidt vaak tot heiligbeenverschuivingen, en veel chronische problemen: scoliose, lage rugklachten, heupklachten, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen, darm- en blaasproblemen en nekklachten.

Meestal krijgt men te horen: je been is te kort, waarna men vervolgens met een verhoging in de schoon het verschil probeert te corrigeren. Deze methode stabiliseert de bekkenscheefstand, die later tot enorme heup en lage rugklachten kan leiden. Het lange been moet korter gemaakt worden. Door de Dornmethode kan iedereen zijn benen op gelijke lengte houden.

online reserveren

Logo